Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

Wondmanagement Paard module 2: Management van per secundam genezende wonden

Data en locaties

  • 6 oktober 2020 –  DK Emmeloord
  • 13 oktober 202 – Dierenartsen Midden Brabant locatie Diessen

Aanvang: 9.45
Onderwerp: Wondmanagement 
Spreker: Dr. Jacintha Wilmink, Dipl. RNVA
Kosten: € 425,-
Organisatie: www.woumarec.nl 

 

Korte omschrijving

Let op: Module 2 kan los van module 1 gevolgd worden.

Tijdens deze praktische cursus leer je, hoe je het genezingsproces van per secundam genezende wonden kunt versnellen, hypergranulatie kunt voorkomen, en het gebruik van antibiotica kunt beperken. Vanuit de fysiologie van de wondgenezing leer je hoe je de verschillende fasen van het genezingsproces kunt sturen door de juiste keuzes te maken uit het oerwoud van wondbehandelingsproducten en methodes. Kennis van processen en van producten/ methodes tesamen maken dat je veel gerichter kunt behandelen. Verder wordt de onoverzichtelijke hoeveelheid aan producten en namen georganiseerd, zodat je heel gemakkelijk begrijpt wat een product is, wat het doet, en wanneer je het juist wel of niet in moet zetten. Je kunt de opgedane kennis onmiddellijk in de praktijk toepassen, en verbandwissels worden net zo leuk als het uitpakken van een kadootje! Je mag eigen casuïstieken/problemen inbrengen. De cursus is geaccrediteerd door PE-Veterinair met 7 punten.

 

Voor meer informatie over deze nascholing en inschrijvingen kunt u kijken op de website van Woumarec

witregel