Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

Arthrose; diagnose before you treat

Datum: 23 mei 2019
Locatie: Veterinair Centrum Zeist
Aanvang: 19.00
Onderwerp: Orthopedie
Spreker: Monique Schwencke
Kosten: € 35,- (incl. BTW)
Organisatie: Veterinair Centrum Zeist

 

Korte omschrijving

Veel dieren met kreupelheidsklachten hebben op de röntgenfoto zichtbaar arthrose. Deze arthrose ontstaat bij chronische irritatie en/of kraakbeenschade in het gewricht. Wat kunnen we voor deze dieren nog doen naast het geven van een pijnstiller? Is het wel de arthrose waar het dier last van heeft of is er een ander, onderliggende oorzaak die behandeling vraagt? Daarover gaat deze lezing, hopelijk geeft deze avond jullie weer een extra kijk op de oorzaken van de arthrose en de mogelijkheden voor behandeling.

Besproken onderwerpen zijn:

Arthrose van de voorhand: Waar vormt zich arthrose in het gewricht? Wat zegt deze plek over de primaire gewrichtsaandoening die de arthrose veroorzaakt? Wat kan er aan gedaan worden? Dit bekijken we aan de hand van veel voorkomende casuistieken.

Arthrose in het achterbeen: Ook voor het achterbeen lopen we de verschillende gewrichten langs en bespreken we hoe we het dier nog zo goed mogelijk kunnen laten functioneren ondanks de reeds ontstane schade.

 

Voor meer informatie over deze nascholing en inschrijvingen kunt u contact opnemen via naar info@vetcz.nl. Vermeld bij aanmelding uw naam en de praktijk waar u werkzaam bent.

witregel