Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

De patiënt met een buitenlandanamnese

Datum: 20 februari 2019
Locatie: Van der Valk Hotel Utrecht
Aanvang: 15.30
Onderwerp: Interne geneeskunde
Sprekers: Margo van Mook – Dierenarts met jaren praktijkervaring en werkzaam als Medical Consultant bij IDEXX.
Kosten: € 70,- (inclusief BTW)
Organisatie: IDEXX

 

Korte omschrijving

Reisziektes en vector-overdraagbare aandoeningen zijn een hot topic. Dagelijks krijgen onze Medical Consultants vragen van dierenartsen over patiënten die in het buitenland zijn geweest en over tekenziektes die in Nederland voorkomen. Daarom organiseren wij op woensdag 20 februari een leuke lezing over dit onderwerp.

Denk aan vragen zoals: Aan welke ziekten moet ik denken bij honden met een buitenlandanamnese, met en zonder klinische klachten? Welke testen zijn er beschikbaar en wanneer doe ik welke test? Hoe interpreteer ik de uitslag? Wat wordt mijn plan van aanpak? Is het überhaupt zinvol om asymptomatische honden te testen?

Ten slotte wordt er aandacht besteed aan de vector-overdraagbare aandoeningen die een hond in Nederland kan oplopen. Wanneer test ik op deze ziekten en met welke test? Wanneer stel ik een behandeling in?

Na het volgen van deze lezing heb je een goed overzicht van de beschikbare diagnostische mogelijkheden bij de patiënt met een buitenlandanamnese. Ook kun je testuitslagen interpreteren en aan de hand van de uitslagen een vervolgplan opstellen.

 

Voor meer informatie over deze nascholing en inschrijvingen klikt u hier.

witregel