Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

Maagdarmtherapeutica

Datum: 25 januari 2018
Locatie: Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren te Utrecht, ingang Münsterlaan.
Aanvang: 13:30
Onderwerp: Interne geneeskunde
Spreker: dr. Erik den Hertog
Kosten: € 125,- (excl. BTW)
Organisatie: PEGD

 

Korte omschrijving

Er zijn veel diergeneesmiddelen op de markt tegen braken en diarree, en er lijken er wel ieder jaar nieuwe bij te komen. Deze cursus richt zich helemaal op de behandeling van maagdarmziekten. Wat is de beste therapie voor een hond of kat met een bepaald maagdarmprobleem? Wat zijn zinnige middelen om ter ondersteuning te geven? We bespreken dieetmaatregelen, anti-emetica, maagzuurremmers, anti-diarree middelen, prokinetica, laxeermiddelen. Welke pijnstillers kun je geven bij buikpijn? En natuurlijk hebben we het ook over corticosteroïden en antibiotica en niet alleen over wanneer je ze niet mag geven, maar vooral wanneer ze echt geïndiceerd zijn en hoe je ze dan moet gebruiken. In de ze cursus wordt u bijgepraat over de behandeling van maag- en darmziekten zoals EPI, Giardia, Tritrichomonas, IBD, mega-oesofagus, megacolon, pancreatitis en gastritis. Een praktische lezing, waar u meteen de volgende dag in de praktijk wat aan hebt.

 

Voor meer informatie over deze nascholing en inschrijvingen kunt u kijken op de website van de KNMVD.