Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

Tandheelkundig Symposium 2018

Datum: 27 januari 2018
Locatie: Congrescentrum Orpheus Apeldoorn
Aanvang: 8.30
Onderwerp: Tandheelkunde
Sprekers: Diverse sprekers
Kosten:

  • Dierenartsen: € 235,- (€ 215,- bij inschrijving vóór 22 december 2017)
  • Paraveterinairen: € 35,- (€ 20,- bij inschrijving vóór 22 december 2017)

Organisatie: Virbac

 

Korte omschrijving

In aanloop naar de ‘Maand van de Gebitsverzorging’ wordt op zaterdag 27 januari 2018 wederom het jaarlijkse Tandheelkundige Symposium georganiseerd voor zowel veterinairen als paraveterinairen. Dit groots opgezette symposium wordt georganiseerd door de initiatiefnemers van de Maand van de Gebitsverzorging en de Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde, in samenwerking met Virbac. Het doel is om het belang van goede gebitsverzorging breed onder de aandacht te brengen bij de Nederlandse huisdierbezitter en professional.

Het Tandheelkundig Symposium 2018 heeft als thema ‘Tandheelkunde bij de kat” en biedt een divers en inspirerend programma voor zowel de dierenarts als de paraveterinair. Laat u verrassen door zeer praktische lezingen van gerenommeerde sprekers in het prachtige en sfeervolle theater Orpheus.

Als onderdeel van het Tandheelkundig Symposium zal het 13de symposium van de Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde plaatsvinden. Voor de dierenartsen zijn er state-of-the-art lezingen van meerdere gastsprekers uit het buitenland. Wij zijn verheugd dat Dr. Jerzy Pawel Gawor, Diplomate van de European Veterinairy Dental College en de American Veterinary Dental College, naar ons symposium komt als hoofd-gastspreker.

De onderwerpen die belicht worden zijn specifiek gericht op de tandheelkunde bij de kat: ‘systemic aspect of feline oral health’, ‘feline oral inflammatory diseases’ en ‘extractions & complications’. Jerzy zal bij ieder onderwerp veel praktische informatie aandragen en deze met tekst & beeld inzichtelijk maken. Daarnaast zal onderzoekswetenschapper Corrin Wallis het belang van de flora in de mondholte van de kat presenteren en zal gedragswetenschapper Tammie King ons op praktische wijze inzicht geven in kattengedrag. Als u op zoek ben naar een goede en praktische basis voor de tandheelkunde bij de kat, dan zijn de lezingen onmisbaar!

 

Voor meer informatie over deze nascholing en inschrijvingen kunt u kijken op de website van Virbac.

wit