Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

Erfelijke aandoeningen bij hond en kat

Datum: 1 februari 2018
Locatie: Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren te Utrecht, ingang Münsterlaan
Aanvang: 12.00
Onderwerp: Overig
Sprekers: Dr. Hille Fieten
Kosten: € 150,- (excl. Btw)
Organisatie: PEGD

 

Korte omschrijving

Welzijnsproblematiek in relatie tot erfelijke aandoeningen bij gezelschapsdieren staat de laatste tijd sterk in de belangstelling. De eerstelijns practicus is degene die het eerst met deze problematiek wordt geconfronteerd en is vaak het belangrijkste aanspreekpunt is voor eigenaren en fokkers. Goede voorlichting door de dierenarts is van groot belang en na dit seminar komt u goed beslagen ten ijs!

Erfelijke afwijkingen vormen een van de belangrijkste oorzaken van welzijnsaantasting bij gezelschapsdieren. De eerstelijnspracticus is degene die het eerst met deze problematiek wordt geconfronteerd en is vaak het belangrijkste aanspreekpunt voor eigenaren en fokkers. In deze workshop wordt uw kennis omtrent de genetica op een toegankelijke manier opgefrist. U krijgt inzicht in het ontwikkelen en gebruik van DNA-testen en u wordt up-to- date gebracht op het gebied van genetische toepassingen voor de gezelschapsdieren. Verder wordt aandacht besteed aan de zin en onzin van inteeltberekeningen en het belang van het meewegen van de populatie bij fokkerij-keuzes. U zult op de hoogte worden gebracht van de nieuwste ontwikkelingen binnen

het Expertise Centrum Genetica Gezelschapsdieren van de Faculteit Diergeneeskunde, waaronder PET-scan en de ontwikkelingen van de ‘Fokkerij-app‘. De workshop is een vervolg op het programma van vorig jaar, waarbij er een herhaling zal zijn van de basisbeginselen, waardoor ook mensen die de cursus vorig jaar niet hebben gevolgd, kunnen instromen.

 

Meer informatie over deze nascholing en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u  op de website van de PEGD.