Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

Begroting 2019

Datum: 29 november 2018
Locatie: ULP te Harmelen
Aanvang: 16.00
Onderwerp: Management en praktijkvoering
Sprekers: Diverse sprekers
Kosten: € 95,- (excl. btw)
Organisatie: Waarde in Prakijk

 

Korte omschrijving

Wist u dat 50% van de dierenartspraktijken geen strategie heeft? Bovendien werken maar weinig praktijken met een begroting of gaat men alleen maar uit van een vergelijking met het afgelopen jaar. Herkent u deze situatie, dan is dat een gemiste kans om uw eigen strategie te implementeren. De workshop ‘Begroting 2019’ op 29 november helpt u vat op uw plannen te krijgen. Een uitgebreide flyer is beschikbaar.

Veel praktijken staan onder druk door toegenomen concurrentie, minder loyale klanten en gebrek aan personeel. Een planmatige aanpak helpt tegenwicht te bieden. Een begroting vormt dan een nuttig instrument om de vinger aan de pols te houden, en collega’s en medewerkers richting te geven. Een gedeelde focus vormt een belangrijke voorwaarde voor het behalen van gewenste resultaten. Ga
dus zelf aan de slag met een begroting. In één middag legt u hiervoor de basis. Na een korte inleiding over benchmarkcijfers en kengetallen gaan we aan de slag, met een casus als leidraad. We nemen u mee door de ins-and-outs van het opstellen van een zinvolle en bruikbare begroting. De deelnemers krijgen behalve aanvullende theorie, ook handreikingen over het toepassen van hun begroting gedurende het jaar bij de aansturing van hun praktijk.

Tijdens de workshop bespreken we de volgende punten:
• Zin en onzin van een begroting.
• Welke stappen zijn er nodig bij een begroting?
• Wat is een zinvol format, passend bij uw praktijk?
• Waarvoor gebruik je een begroting, wat doe je er mee?
• Gebruik van benchmarkcijfers.
• Hoe de discussie aanpakken in de praktijk – maatschap

We doen dat stapsgewijs aan de hand van een herkenbare case. De workshop is bedoeld voor praktijkmanagers en praktijkeigenaren en geschikt voor elk type praktijk. Het is een combinatie van theorie en zelfwerkzaamheid. Na de workshop ben je in staat om de begroting te maken voor je eigen praktijk, zodat je het komende jaar meer grip hebt op het succes van jouw praktijk!

De workshop is geschikt voor zowel gezelschapsdieren als voor landbouwhuisdieren praktijken.

 

Voor meer informatie over deze nascholing en inschrijvingen kunt u kijken op de website van Waarde in Praktijk.

witregel