Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

Kattencollege

Datum: 27 januari 2018
Locatie:  Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, Doorn
Aanvang: 9.30
Onderwerp: Gedrag
Sprekers: Dr. Sarah Heath (UK) en Midas Dekkers
Kosten: € 135,- (excl. btw)
Organisatie: Samenwerkende gedragstherapeuten 
 

Korte omschrijving

Ook in 2018 organiseren wij weer een Kattencollege in het midden van het land. Dit jaar met niemand minder dan Sarah Heath & Midas Dekkers! Leuk dat je er weer bij wilt zijn! Wij hebben er alvast heel veel zin in.

Blijf je graag op de hoogte van de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van kattengedrag? Heb je altijd al eens een casus willen oplossen onder leiding van een professional? Schrijf je dan nu in voor het Kattencollege 2018. Voor alle gedragsdeskundigen, paraveterinairen, dierenartsen, asielmedewerkers en iedereen die frequent met katten te maken heeft of belangstelling heeft in kattengedrag. Leerzaam, interactief en nuttig voor elke katten professional.

Speciaal voor het Kattencollege komt Sarah Heath naar Nederland! Op zaterdag 27 januari leert ze ons alles over:

  • Multikat huishoudens. Valt het gedrag van een groep katten door mensen te beïnvloeden? Hoe dragen gedrags- & omgevings modificatie bij aan het bewaren van de vrede? En kun je bijvoorbeeld iets doen tegen groepsvorming en uitsluiting binnen de groep?
  • Fysieke oorzaken van afwijkend gedrag. Wat weten we over de wisselwerking tussen het fysieke gestel en gedrag? Welke aandoeningen aan het lichaam beïnvloeden dit gedrag? Welke gedraging kan welk soort afwijkend gedrag creëren?
  • Dementie/Cognitief Dysfunctie Syndroom bij katten. Welke impact heeft dementie op kattengedrag evenals op de eigenaar? Kunnen we een kat met dementie helpen? Hoe herkennen we dementie?
  • Onzindelijkheid. Welke externe  en interne stressoren dragen bij aan onzindelijk   gedrag? Kunnen wij onzindelijkheid voorkomen? Hoe kunnen we dit gedrag beïnvloeden?

We gaan er een interactieve dag van maken, met veel achtergrondinformatie over de onderwerpen, workshops waarbij je zelf aan de slag gaat met een casus van Sarah Heath en als sympathieke afsluiter een bloemrijke voordracht van niemand minder dan bioloog Midas Dekkers!

Voor meer informatie over deze nascholing en inschrijvingen kunt u kijken op de website van het Kattencollege.

witregel