Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

Pay-it-forward sparrings-sessie met een coach

header-veterinaire-nascholing-pay-it-forward

Door Annemiek Bosma – Een rondje in de natuur lopen terwijl je met een erkend coach in gesprek gaat over hoe je de de volgende stap naar je doelen kunt zetten. Dat is in een zin samengevat wat de sparring-sessie met erkend coach Ron de Jong van Veterinary Happiness inhoudt. En, een Pay-it-forward sparring-sessie kost niets. Maar… daar moet je wél iets voor terug doen!

Benieuwd wat zo’n sparring-sessie nou precies inhoudt en hoe het nou precies zit met het “Pay-it-forward” principe? Lees dan snel verder!

 

Veterinary Happiness

Via een bericht op een veterinaire Facebookpagina las ik over de sparring-sessies en het “Pay-it-forward” project van Veterinary Happiness. Veterinary Happiness is opgericht door Ron de Jong. Hij begon zijn carrière als dierenarts met de ambitie om specialist chirurgie te worden. Maar uiteindelijk maakte hij een vrij forse carrière-switch en besloot zijn talent om met mensen het gesprek aan te gaan, hierbij te gebruiken. Hij werd erkend coach en begon zijn eigen coaching- en trainingspraktijk. In zijn werk gaat hij aan de slag om veterinaire professionals gelukkiger te laten werken en helpt hij dierenartspraktijken gelukkiger organisaties te worden.

 

Sparring-sessie

Maar wat houdt een sparring-sessie nu eigenlijk in? In de praktijk merkte Ron de Jong dat in sommige gevallen een coachingstraject van meerdere sessies niet altijd nodig was. Soms is een enkel gesprek voldoende om iemand inzicht en een duwtje in de goede richting te geven. Daarom bedacht hij de sparring-sessie, een eenmalig gesprek om je te helpen je gedachten te ordenen en zicht te krijgen in de volgende stap naar je doel(en).

Een paar keer per maand is er de mogelijkheid om deel te nemen aan zo’n sparring-sessie op basis van het Pay-it-forward principe. Dat betekent dat er voor jou als dierenarts geen kosten aan zijn verbonden, maar er wordt wel een tegenprestatie van je gevraagd. Het idee is namelijk dat je deze vriendelijke actie, op jouw beurt weer verder geeft. En dat mag je op geheel eigen wijze invullen. (Meer informatie vind je hier.)

 

Mijn ervaring

tekstblok veterinaire nascholing pifOp een zonnige dag staan coach Ron de Jong en zijn hond Mana al te wachten wanneer ik arriveer bij de Kralingse Plas. Na een korte kennismaking zetten we gelijk de pas erin en beginnen aan onze wandeling. Terwijl we lekker doorstappen, vertel ik Ron even kort over wat ik momenteel doe en waar ik soms in mijn werk tegenaan loop. Ik heb namelijk een enorm leuke en uitdagende baan waar ik helemaal op mijn plek zit, maar die wel flink wat tijd opslokt. En daarnaast run ik mijn eigen onderneming (Veterinaire-Nascholing.nl en Paraveterinaire-Nascholing.nl) en zou ik het liefst ook nog drie sporten tegelijk beoefenen. En ik wil ook nog voldoende tijd voor mijn vriend, vrienden en familie vrijmaken.

Tijdens ons gesprek, stelt Ron me geregeld vragen waar ik even goed over moet nadenken. Maar het helpt wel om gedurende onze wandeling net even wat concreter op rij te krijgen wat zorgt dat ik energie van mijn werk krijg. Als we weer bijna bij het beginpunt zijn aangekomen, zijn we ook tot enkele concrete stappen gekomen om een mooie balans tussen werk en privé te blijven behouden.

Ik moet zeggen dat ik erg enthousiast ben over deze sparring-sessie. De duur van de sessie is het prima geschikt voor zaken waarmee je graag een keer met een coach van gedachten wil wisselen om zo meer inzicht voor jezelf te creëren. Ook was het een leuke en laagdrempelige manier om een keer met coaching kennis te maken.

 

Pay-it-forward

En natuurlijk was het daarna mijn beurt om iets voor een ander te doen. Ik wilde van de gelegenheid gebruik maken om studenten-initiatieven te ondersteunen. Toevallig wist ik dat er twee studentenverenigingen/initiatieven waren die op korte termijn een nascholing organiseerden. Ik benaderde ze met het aanbod om een gratis advertorial voor hun evenement op deze website aan te bieden. Met één voorwaarde, dat zij natuurlijk ook weer iets voor een ander deden. Dat is immers het idee achter het Pay-it-forward principe. Ze waren enthousiast en algauw ontving ik bericht over welke acties zij op hun beurt weer ondernomen hadden. Enorm leuk om op deze manier onderdeel van zo’n positieve beweging te zijn! 

witregel

nieuws

toegevoegd op 28 september 2017