Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

Verbandleer, spalken en drukplekken

Datum: 12 oktober 2017
Locatie: Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren te Utrecht, ingang Münsterlaan
Aanvang: 9.00
Onderwerp: Orthopedie, Orthopedische chirurgie
Spreker: Drs. Roelof Maarschalkerweerd
Kosten: € 395,- (excl. btw)
Organisatie: PEGD

 

Korte omschrijving

Er zijn veel indicaties om een verband aan te leggen. Roelof Maarschalkerweerd, orthopeed bij het Medisch Centrum voor Dieren, zal uw basiskennis en praktische vaardigheden verbandleer opfrissen en verrijken.

In deze praktisch toepasbare cursus komen verschillende verbandmaterialen en het aanleggen van de meest voorkomende verbanden aan bod. Er wordt ingegaan op de basismaterialen die nodig zijn voor het aanleggen van verschillende verbanden, wanneer we welke materialen gebruiken en wat de voor- en nadelen van diverse materialen zijn. Roelof Maarschalkerweerd bespreekt de opbouw van verschillende typen verbanden. Het aanleggen van een drukverband, steunverband, gips en gepolsterd spalksteunverband komen uitgebreid aan bod, en de nodige tips en tricks. Aan de hand van voorbeelden wordt uitgelegd waardoor complicaties ontstaan en hoe ze voorkomen kunnen worden.

Na het theoriedeel volgt een hands on practicum, waarbij we het aanleggen van het drukverband, steunverband en spalksteunverband uitgebreid oefenen.

 

Voor meer informatie over deze nascholing en inschrijvingen kunt u kijken op de website van PEGD.