Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

Meet The Specialist – Tandheelkunde bij de kat

Datum: 14 december 2018
Locatie: Anatomiegebouw, Utrecht
Aanvang: 9.10
Onderwerp: Feline geneeskunde, Tandheelkunde
Sprekers:
  • Valerie de Melkert – ter Braake (NL)
  • Sara Van Cauwelaert (BE)
Kosten: € 465,- (excl. btw)
Organisatie: Proveto

 

Korte omschrijving

Tandheelkundige zorg heeft een belangrijke plaats binnen de gezelschapsdierenkliniek. De kat met gebitsproblemen is een veelgeziene patiënt waarbij problemen aan het gebit kunnen leiden tot duidelijke gezondheidsklachten.

Tijdens de cursusdag MTS Tandheelkunde bij de kat wordt zowel theoretisch als praktisch in een wetlab ingegaan op dit onderwerp. Tandheelkundig Europees Specialiste Sara Van Cauwelaert (BE) en tandheelkundig dierenarts Valerie ter Braake (NL) zijn de docenten van deze cursusdag.

In het programma wordt onder andere ingegaan op: extractietechnieken, de benadering van en chirurgische extracties en het zelf maken en beoordelen van röntgenfoto’s. Het complete programma vindt via deze link.

Onderdeel van deze cursus zijn twee e-learning modules “Parodontitis bij de kat” en “Orale tumoren”. Cursisten kunnen deze videopresentaties voorafgaand aan de cursus online bekijken waarmee er gedurende de cursusdag op vrijdag 14 december meer tijd beschikbaar is voor het praktijkgedeelte. Met het beantwoorden van een aantal vragen komt u daarmee ook in aanmerking voor nascholingspunten.

 

Voor meer informatie over deze nascholing en inschrijvingen kunt u kijken op de website van Proveto.