Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

Tip: Artikel ‘Nieuwste ontwikkelingen in de behandeling van vuurwerkangst’

mutt-muffs-action2

De decembermaand staat voor de deur, en dat betekent dat je als dierenarts steeds meer vragen van eigenaren zult krijgen over vuurwerkangst bij hun huisdier. Want deze angst voor harde knallen/geluiden levert veel stress op voor dieren en hun eigenaren.

In 2015 publiceerde veterinair specialistisch centrum ‘De Wagenrenk’ een nieuwsbrief voor dierenartsen met daarin een uitgebreid artikel van dr. Valerie Jonckheer-Sheehy (dierenarts-specialist gedrag) over de behandeling van vuurwerkangst bij honden en katten. Deze nieuwsbrief was een groot succes, en daarom is er dit jaar een ge-update versie van het artikel verschenen.

In dit artikel gaat Valerie Jonckheer-Sheehy in op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van diagnose en behandeling van vuurwerkangst. Ze gaat in op gedragsmodificatie methodes als counter condition en progressieve desensitisatie. Maar daarnaast bespreekt ze tevens medicaties en praktische tips voor de oudjaarsavond. Zeker een aanrader om te lezen!

Lees het artikel

Extra tip: De Nederlandse Werkgroep Veterinaire Gedragskunde (NWVG) organiseert op 13 december 2016 een bijeenkomst met als thema “Geluidsreactiviteit: vuurwerkangst”. Bekijk de details.

 

nieuws

toegevoegd op 28 november 2016