Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

Top 5 fouten om te vermijden bij orale intoxicatie patiënten

– Advertorial – 

Tijdens de London Vet Show december 2015 wist Justine Lee, DVM DACVECC DABT, CEO VETgirl, moeiteloos de aandacht te houden terwijl ze op een razendsnelle, maar toch ontspannen en enthousiaste manier uitleg gaf over belangrijke topics binnen de spoeddiergeneeskunde. Door het benoemen van de top 5 van veelgemaakte fouten biedt dit VetVisuals-artikel een overzicht van Justine Lee’s adviezen omtrent het opwerken en behandelen van orale intoxicatie patiënten in het algemeen. Onmisbare basiskennis voor iedere dierenarts!

Veel dierenartsen zijn op de hoogte van de hoofdpunten binnen de behandeling van intoxicatie patiënten. Het hoofddoel, voorkomen of minimaliseren van verder opname van de toxische stof en het stimuleren van de excretie of eliminatie ervan, is meestal bekend. Op meerdere terreinen is echter nog optimalisatie mogelijk. Weet u bijvoorbeeld precies wanneer braken wel of niet geïndiceerd is? Voelt u zich op uw gemak bij het uitvoeren van een maagspoeling? Weet u in welke gevallen de toepassing van geactiveerde kool verstandig is, hoe vaak deze substantie moet worden gegeven en wanneer het gelijktijdig gebruik van een laxeermiddel zoals sorbitol geïndiceerd is?

Door vijf veelgemaakte fouten te vermijden kunt u de punten op de i zetten voor wat betreft de algemene aanpak van intoxicatie patiënten. Informatie over specifieke intoxicaties wordt in separate VetVisuals-artikelen behandeld. Aanvullend op dit artikel een nieuw protocol voor maagspoeling bij orale intoxicaties en voor de balie een handige telefoon checklist voor de assistent als een diereigenaar belt mbt een orale intoxicatie bij hun huisdier. Dit gehele pakket wordt afgerond met een nascholingsquiz ( 1 CPD) over dit onderwerp!

91064097-6384-4f09-ab9e-9d3fef297fe1

nieuws

toegevoegd op 5 december 2015

Tags: