Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

Veterinaire app review – MyVetProgram

openingsschermWe hebben weer een nieuwe veterinaire app review voor jullie. Deze keer hebben we de app “MyVetPorgram” getest. Deze gratis app is ontwikkeld om eigenaren te helpen herinneren aan de maandelijkse toediening van vlooienmiddelen maar kan ook gebruikt worden als herinnering voor ontworming andere medicatie.

Is deze app inderdaad een handig hulpmiddel om de therapie-trouw bij eigenaren te vergroten? Wij hebben het voor je getest, dus lees verder als je wilt weten of het de moeite waard is om deze app bij je  cliënten aan te bevelen.

De naam van de app is misschien een beetje verwarrend. MyVetProgram klinkt eerder als een spaarsysteem dan een app die bedoeld is om eigenaren te herinneren aan het toedienen van (preventieve) medicatie bij hun huisdier.

Wanneer je de app opent kom je terecht in het beginscherm. Bovenin het scherm is steeds een ander ‘weetje’ over de gezondheid van huisdieren te lezen. Daaronder kun je met behulp van de blauwe knoppen naar de verschillende functies van de app.

 

collage huisdieren toevoegen veterinaire nascholing review

Profielen aanmaken
Het leuke van deze app is dat je voor elk huisdier een profiel kan aanmaken. Zo kun je per dier de herinneringen erin zetten. De app hierin vrij uitgebreid, zo kun je naast een foto ook het geluid van je huisdier aan het profiel toevoegen. Je kunt je afvragen hoeveel toegevoegde waarde zoiets heeft, maar grappig is het wel.

 

collage herinnering toevoegen review veterinaire nascholing

Herinneringen instellen
Als je je huisdieren hebt toegevoegd kun je starten met het instellen van de herinneringen. Nadat je hebt aangegeven om welk middel het gaat, kun je instellen hoe vaak je een herinnering wilt ontvangen en of dat slechts gedurende een bepaalde periode is of het hele jaar door. Vervolgens kun je aangeven hoe je de herinnering wilt ontvangen. Dit kan via de app maar ook via een herinnering in je agenda of door een e-mailtje te ontvangen. Die laatste optie is misschien niet heel handig voor dagelijkse medicatie maar kan wel gebruikt worden voor bijvoorbeeld een ontwormingsbehandeling. Als je hebt ingesteld wanneer je de eerstvolgende herinnering wilt ontvangen kun alles opslaan.

Het programma vraagt bij het instellen van een herinnering ook om een postcode. Waarom is mij niet helemaal duidelijk, maar je kunt deze optie gewoon open laten.

collage overige opties veterinaire nascholing review

Overige opties
Naast de herinneringen heeft de app nog twee extra opties. Zo is er een menu met wat achtergrond informatie voor eigenaren. De hoeveelheid informatie is nogal beperkt en voegt in mijn ogen helaas niet zoveel toe. Als laatste kun je de gegevens van je dierenarts toevoegen en die direct in het adresboek van je telefoon laten opslaan. Hoewel ik denk dat de meeste eigenaren het nummer van hun dierenarts al reeds in hun telefoon hebben staan, is het wel een handige toevoeging.

 

Conclusie
De app MyVetProgram is een handige app om de therapietrouw bij eigenaren te vergroten. De app ziet er mooi uit en is gemakkelijk in gebruik. De app kan zeker een uitkomst zijn voor eigenaren die nog wel eens vergeten om (preventieve) behandelingen toe te dienen.

Is deze app ook echt een must? Nee, dat ook weer niet. Je kunt immers ook gewoon zelf een herinnering in je (digitale) agenda zetten.

 

Verkrijgbaarheid
De app is gratis verkrijgbaar in de Apple AppStore (iOS) en Google Play (Android)

 

 

nieuws, Reviews, Uncategorized

toegevoegd op 5 oktober 2015

Tags: , ,