Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

Tweedaagse workshop orthopedie kat

Datum: cursus is reeds gegeven
Locatie: Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren te Utrecht, ingang Münsterlaan
Aanvang: 10.00
Onderwerp: Orthopedie, Orthopedische chirurgie, Feline geneeskunde
Sprekers: Dr. Lars Theyse & Dr. Henry L’Eplattenier
Kosten: € 850,- (excl. btw)
Organisatie: PEGD

 

Korte omschrijving

In deze workshop voert u onder de intensieve begeleiding van dr. Lars Theyse en dr. Henry L’Eplattenier in groepen van twee cursisten verschillende procedures uit op een kattenkadaver. De dagen zijn opgebouwd uit meerdere korte theoretische blokken die direct gevolgd worden door de uitvoering in de praktijk. Iedere de dag eindigt met een ‘challenge’ die u geacht wordt zelfstandig uit te voeren.

De eerste dag begint met een lezing over de fractuur humerus diafyse bij de kat. Daarna voert u zelf procedures uit zoals IM pin en ESF uit. Daarna komt de theorie over de fractuur humerus supracondylair in de kat aan bod en voert u de ESF transcondylair zelf uit. Aansluitend volgt de theorie over de separatie symphysis mandibulae & fracturen mandibula en maxilla gevolgd door de uitvoering ervan in de praktijk. De dag wordt afgesloten met de eerste challenge.

De tweede dag start met een introductie over femur fracturen bij de kat en u voert zelf de procedures fractuur femur diafyse middels IM pin en ESF uit. Aansluitend wordt de theorie besproken over de tibia en fibula fracturen, waarna u zelf de procedure IM pin en ESF toepast op het kadaver. Ook op de benadering bekken en ileosacraal luxatie wordt theoretisch ingegaan en voortgezet met een practicum inclusief trekschroef. Deze dag wordt kort samengevat en afgesloten met een tweede challenge!

 

Voor meer informatie over deze nascholing en inschrijvingen kunt u kijken op de website van de PEGD.

 

Uncategorized

toegevoegd op 18 augustus 2014