Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

Endocriene casuïstieken

Datum: cursus is reeds gegeven
Locatie: Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren te Utrecht, ingang Münsterlaan
Aanvang: 13.30
Onderwerp: Interne geneeskunde
Spreker: Dr. Hans Kooistra, dipl. ECVIM-ca
Kosten: € 150,- (excl. btw)
Organisatie: PEGD

 

Korte omschrijving

Hormoon-gerelateerde problemen komen veel voor in de gezelschapsdierenpraktijk. En gelukkig beschouwen veel collega’s dergelijke casuïstieken als interessant en uitdagend. Tegelijkertijd worden ze ook vaak als ingewikkeld bestempeld. Deels hangt dat samen met de wat ingewikkeld ogende terugkoppelingssystemen die de hormoonconcentraties in het bloed bepalen. Hierdoor kan er bij hormoonconcentraties binnen de referentiewaarden toch best sprake zijn van een pathologische situatie. Daarnaast maakt het feit dat hormonen vaak effecten hebben op vele orgaansystemen, waardoor een divers complex aan symptomen kan ontstaan, het er ook niet eenvoudiger op. In deze cursus zullen, interactief, meerdere interessante casuïstieken worden besproken. Het doel van de cursus is om het inzicht in de endocrinologie verder te vergroten, waardoor het genieten van de endocriene cases in de praktijk nog meer kan toenemen.

 

Voor meer informatie over deze nascholing en inschrijvingen kunt u kijken op de website van de PEGD.

 

Uncategorized

toegevoegd op 18 augustus 2014