Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

Tip! VASG.org

VASG1

Als we een handige veterinaire website tegenkomen dan willen wij deze jullie natuurlijk niet onthouden. Daarom tipten we al eerder twee websites voor het online oefenen van röntgenfoto’s en sites waar je je casussen kunt oefenen. Toen we op een congres over anesthesie en pijnbestrijding de website VASG.org getipt kregen, waren we meteen benieuwd of het inderdaad iets voor de gezelschapsdierenarts is.

VASG staat voor ‘Veterinary Anesthesia & analgesia Support Group’. Een initiatief van veterinaire anesthesiologen bedoeld om eerstelijns dierenartsen te ondersteunend. Klinkt veel belovend toch? Lees verder om te zien of deze website een aanrader is!

 

Eerlijk is eerlijk, onze eerste indruk van deze website was niet erg positief. Door de typische 90’s lay-out (inclusief de retro “under construction” icoontjes) oogt het geheel nogal gedateerd. Het veelvuldig gebruik van historische afbeeldingen maakt het er helaas niet veel beter op. Daarnaast laat de navigatie ook te wensen over. Wanneer je in het hoofdmenu een onderwerp aanklikt verschijnt op dezelfde plek het nieuwe submenu. Hierdoor raakt je hoofdmenu uit het zicht en raak je snel het overzicht kwijt. Maar als je daar doorheen kan kijken (“Don’t judge a book by it’s cover” zeggen de Engelsen immers) zie je een website met een schat aan informatie.

Zo vind je onder “Information by specific category or disease” veel nuttige informatie op het gebied van anesthesie. Denk aan aanbevelingen voor narcose patiënten met diabetes of nierfalen. Ook handig is de “Alphabetical drug summary”  waar je snel de meest essentiële informatie over veterinaire anesthetica en analgetica kunt terugvinden. Of wat dacht je van een PDF file met instructies voor dierenartsen over het bepalen van de bloeddruk bij de kat met de doppler-techniek.

VASG2

Interessant om te bekijken zijn ook de video’s van patiënten bij diverse anesthesie-protocollen. Nadeel is wel dat je de video’s moet downloaden van de website om ze te kunnen bekijken. Het was handig geweest wanneer ze ervoor gekozen hadden om de video’s via Youtube te uploaden. Dan had je immers alleen het filmpje maar hoeven aan te klikken om het te kunnen bekijken.

Kortom: VASG.org is allesbehalve een flashy website, qua design en gebruiksgemak zijn ze een aantal decennia in het verleden blijven hangen. De enorme hoeveelheid informatie die er te vinden is maakt echter een hoop goed!

 

nieuws

toegevoegd op 17 februari 2014

Tags: , ,