Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

Review: DRAAKVertelt wachtkamer-animaties

rechthoekdierenvanAnnemiek2Door Annemiek Bosma – Informatieve filmpjes voor in wachtruimtes zijn in veel sectoren al gemeengoed. In de diergeneeskunde waren er al wel enkele voorzichtige initiatieven op dit gebied, maar die waren vaak sterk gesponsord of van matige kwaliteit. En meestal allebei tegelijk…

Toen ik vorig jaar in contact kwam met het DRAAKVertelt systeem voor in de wachtkamer, was mijn interesse gelijk gewekt. Hoe zou de kwaliteit van de animaties zijn? Is het systeem praktisch in gebruik en wat vinden de klanten ervan? De praktijk waarin ik werk kreeg het aanbod om in de pilot mee te draaien dus ik kon het uitgebreid voor jullie testen.
Ook benieuwd naar deze wachtkamer-animaties? Lees dan verder voor mijn review.

 

Over DRAAKVertelt

DRAAKVertelt maakt korte animaties voor in de wachtkamer van dierenartsenpraktijken. De animaties worden afgewisseld met informatieve slides over jouw praktijk. DRAAKVertelt werkt met een abonnementssysteem, elk kwartaal mag je zelf bepalen welke animaties vertoond worden en krijg je ook nog een aantal speciaal voor jouw praktijk ontworpen slides. De ‘cyclus’ duurt zo’n 6 á 7 minuten dus mensen krijgen niet tot vervelens toe hetzelfde filmpje te zien.

 

De animaties

De filmpjes van DRAAKVertelt zijn korte animaties waarin steeds een ander onderwerp aan bod komt. De filmpjes zijn geluidloos en niet gesponsord, je klanten krijgen dus geen sluikreclame voor hun kiezen. De animaties en onderwerpen zijn gericht op de gezelschapsdierenpraktijk en in de animaties spelen naast ‘Draak’ diverse huisdieren een rol. De informatie in de animaties is duidelijk en to the point.

Ondanks dat DRAAKVertelt pas kort geleden gelanceerd is, zijn er al redelijk wat animaties beschikbaar waar je uit kan kiezen. In onze praktijk hebben afgelopen seizoen “Vuurwerkangst” “Tandenpoetsen” en “De Teek” gedraaid. Daarnaast zijn ook nog “De Vlo” “Chip uw dier” en “Konijnenziektes” (over het vaccineren van konijnen) beschikbaar.

Elk seizoen komen er ongeveer drie nieuwe animaties bij waardoor het aanbod waaruit je kan kiezen steeds uitgebreider wordt.

 

Persoonlijke slides

Wat ik persoonlijk ook erg leuk vond was dat er tussen de animaties door gepersonaliseerde slides verschijnen. Je kunt zelf aangeven aan DRAAKVertelt hoe je deze wil invullen. Zo kozen wij voor slides waar ons team wordt voorgesteld, eentje met onze onderzoeksmogelijkheden en een slide waarin we onze social media onder de aandacht brengen. Net zoals de animaties zien deze slides er mooi en professioneel uit. Niet iets wat je zelf even in elkaar knutselt.

Mocht je tóch zelf slides aan het DRAAKVertelt systeem willen toevoegen, dan kan dat trouwens wel. Zo maakten wij een eigen slide om onze fotowedstrijd te promoten. Met de handleiding die je van DRAAKVertelt krijg is het toevoegen van eigen slides is zo gepiept. Maar wanneer je niet over Photoshop of een ander fotobewerkingsprogramma beschikt is het maken van eigen slides wel een wat omslachtig en tijdrovend karwei.

DRAAKVertelt persoonlijke slides - Veterinaire Nascholing review

 

Instaleren van het systeem

Het systeem van DRAAKVertelt draait op de door hun verstrekte Mediabox. Dit is een klein apparaatje wat je aan de achterkant van je monitor hangt. Het installeren is echt supersimpel, je hoeft er geen technisch wonder voor te zijn, in tegendeel! Ik overdrijf niet als ik zeg dat de installatie bij ons op de praktijk letterlijk in minuten gebeurd was. Het systeem blijft uit zichzelf draaien. Het enige wat je hoeft te doen is ’s ochtends de monitor aanzetten en deze aan het einde van de dag weer uitzetten.

 

Reacties van klanten

Allemaal leuk en aardig, maar belangrijker: Wat vinden de klanten ervan? Want dat is natuurlijk waar het uiteindelijk om draait. In de periode dat we in de pilot hebben meegedraaid hebben we al een hoop positieve reacties ontvangen. Bij de voorlichting over tandenpoetsen tijdens de pup-enting werd regelmatig driftig geknikt dat ze dat al ‘in het filmpje met de Draak’ hadden gezien. De animatie over vuurwerkangst maakte dat mensen hier al tijdig over na begonnen te denken en nog voldoende tijd hadden om te gaan trainen.

screenshot-draak-vertelt-veterinaire-nascholing-review

 

Conclusie

Na ruim twee maanden het DRAAKVertelt systeem in de praktijk getest te hebben kan ik niet anders dan positief zijn. De animaties zijn van geweldige kwaliteit en behandelen onderwerpen die voor huisdiereigenaren interessant zijn. Het is een leuke en laagdrempelige manier om eigenaren te informeren over zaken als vlooienbestrijding, vaccinaties bij konijnen en chippen. Het systeem is supersimpel in gebruik en de slides maken dat het helemaal aansluit bij én informeert over je praktijk.

Meer informatie vind je op www.draakvertelt.nl.

nieuws, Reviews

toegevoegd op 12 januari 2014

Tags: , , ,