Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

Informatief: Chocolade-intoxicatie bij honden

hart chocolade

We hebben Sinterklaas net achter de rug en de kerstdagen staan alweer voor de deur. Grote kans dat je als gezelschapsdierenarts wordt geconfronteerd met honden chocolade-intoxicatie. Maar hoe zat het nou ook alweer precies? Waarom zorgt theobromine voor intoxicatie verschijnselen bij honden, en welke zijn dit? Heeft het zin om online of met een app de hoeveelheid ingenomen theobromine te berekenen en daar je advies op te baseren?

In onze Veterinaire app review: Choc tox verwezen we al naar het onderzoek van het Medisch Centrum voor Dieren op dit gebied. Zo rond de feestdagen is het zeker weer eens interessant om dit even door te lezen. Zoals de auteurs zelf al in de inleiding aangeven is het artikel niet gereviewd en dus geen wetenschappelijk artikel. Toch is het een erg informatieve tekst en bevat het diverse verwijzingen naar wetenschappelijke artikelen op dit gebied.

Klik hier voor het onderzoek

nieuws

toegevoegd op 16 december 2013