Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

Tip! Online röntgenfoto’s oefenen

Het maken en beoordelen van röntgenfoto’s is voor veel dierenartsen dagelijks werk. In sommige gevallen is de diagnose eenvoudig te stellen maar andere keren is het lastiger en kunnen vragen als “Zie ik niets over het hoofd?” en “Interpreteer ik deze veranderingen wel juist?” door je hoofd blijven spoken.

Veterinaire Nascholing vond twee handige sites die je kunnen helpen bij het verbeteren van je ‘skills’ op dit gebied. Benieuwd? Lees dan verder.

Veterinaryradiology.net

Practice makes perfect, zeker bij het beoordelen van röntgenfoto’s. De website Veterinaryradiology.net van radiologe Allison Zwingenberger kan je daar zeker bij helpen. Op haar website staat een grote verzameling röntgencases online en er komen regelmatig nieuwe cases bij.

Elke case bestaat uit:

  • Signalement en korte anamnese
  • Röntgenfoto’s
  • Bevindingen
  • DDx
  • Diagnose

Op deze manier kun je eerst zelf de röntgenfoto’s beoordelen en daarna je bevindingen controleren.

 

Imaging Anatomy

Een andere handige site op dit gebied is Imaging Anatomy van de Universiteit van Illinois. Dit is een interactieve veterinaire anatomie atlas. Per gebied (bekken, schedel, thorax etc) kun je de diverse onderdelen aanklikken welke vervolgens aankleuren op de röntgenfoto. Er is zelfs een apart dentale sectie.

 

Heb je zelf nog tips voor websites waar je je veterinaire kennis kan vergroten? Laat het ons weten via het contactformulier!

nieuws

toegevoegd op 13 mei 2013

Tags: , , , ,