Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

Tip! Snel online je kennis opfrissen


Als dierenarts ben je nooit uitgeleerd. Nascholingen zijn natuurlijk een uitgelezen manier om je kennis weer op te vijzelen door jezelf een of meerdere dagen volledig in een onderwerp onder te dompelen. Maar soms kan het ook fijn zijn om even ‘tussen de bedrijven door’ kennis op te vijzelen. En dat kan op allerlei verschillende manieren. Lees verder om te zien hoe jij online, via je e-mail of zelfs op Facebook altijd up-to-date blijft.

 

Zukureview


Zo kun je op de website van ZukuReview je abonneren op de ‘Question of the day‘. Je krijgt dan elke dag een meerkeuzevraag over een veterinaire onderwerp per email. Het antwoord wordt uitgebreid toegelicht waardoor je er zeker wat van opsteekt. En je krijgt ook nog eens dagelijks een leuke veterinaire cartoon erbij!

 

Veterinary Board Games


Ben jij niet zo van het mailen maar wel een verstokte Facebooker? Dan is de Facebookpagina van Veterinary Board Games misschien meer jouw ding.  Als je deze pagina volgt verschijnt er dagelijks een korte veterinaire vraag op je Facebook tijdlijn. Het antwoord (en een nieuwe vraag) krijg je de daaropvolgende dag. De vragen zijn helaas niet zo uitgebreid en ook de uitleg is veel beknopter.

 

DVM360


Heb je wat meer tijd? Ga dan naar de veterinaire portal DVM360. Samen met het tijdschrift Veterinary Medicine en internationale specialisten hebben zij diverse gezelschapsdierencases online gezet. Deze cases zijn erg uitgebreid en je krijgt veel achtergrond informatie.
Vervolgens volgen diverse vragen over de patiënt. Of je nou het goede of het foute antwoord geeft, je krijgt een uitgebreide toelichting. Hierdoor is het wel aan te raden om voor deze casussen echt even te gaan zitten want je bent er toch gauw een kwartiertje mee zoet.
Het enige nadeel is dat er gebruik gemaakt wordt van amerikaanse eenheden (glucose wordt uitgedrukt  in mg/ml in plaats van mmol/l) maar omdat de referentiewaarden erbij worden vermeld levert dit geen grote problemen op.

 

nieuws

toegevoegd op 1 april 2013

Tags: , , ,